Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Νομό Καβάλας ήταν το θέμα της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απριλίου στη αίθουσα Νικόλας Μάρτης η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφουπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου με τους εκπροσώπους αγροκτηνοτροφικών συλλόγων.

 

Στην τρίωρη συνάντηση όπως τονίστηκε το βασικό πρόβλημα αγροτών και κτηνοτρόφων στο νομό Καβάλας είναι ότι δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης στα ευρωπαϊκά προγράμματα και στις κρατικές επιδοτήσεις με τους αγροκτηνοτρόφους σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρώην βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου η οποία τόνισε πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μια πολιτικό που λόγω της θητείας της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει βαθιά γνώση των θεμάτων.

 

«Εύχομαι στην Ολυμπία Τελιγιορίδου καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές. Αποτελεί κόσμημα για το ευρωψηφοδέλτιό μας και μακάρι στο ευρωκοινοβούλιο να πάνε άνθρωποι όπως η ίδια, με πολύ καλή γνώση στα θέματα που θα συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών».

 

Σε δηλώσεις της στο KavalaNews.GR τόνισε:

 

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους αγροκτηνοτροφικών φορέων της Καβάλας να κάνουμε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα και τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

 

Τέθηκαν ζητήματα όπως το κόστος παραγωγής το οποίο πλήττει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών. Επίσης αναφερθήκαμε σε δομικά προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας. Για παράδειγμα,

 

Για την αναγκαιότητα χωροταξικού σχεδιασμού και χρήσεων γης  για προσδιορισμό δασικής, αστικής και αγροτικής γης,

 

Την προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας από την άναρχη τοποθέτηση ΑΠΕ

 

Την ορθολογική διαχείριση νερού και αναγκαία βελτίωση αρδευτικών,

 

Τη διόρθωση της διαδικασίας έλευσης εργατών γης και τους όρους και κανόνες εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες,

 

Τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, καθώς και την αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που κατέθεσε η ΝΔ στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

 

Η αγροτική παραγωγή δεν αφορά μόνο τους αγρότες. Μας αφορά όλους σαν καταναλωτές. Αφορά την ανάπτυξη της υπαίθρου, την περιφερειακή συγκρότηση, την εθνική οικονομία».