Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτει ερωτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του δικτύου αποχέτευσης της Παναγίας, που η κατασκευή του έγινε το 1999, όμως από τότε δεν έγινε κάποια αναβάθμιση. Επίσης ρωτά αν θα δημιουργηθεί στις Μαριές χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με το θέμα αυτό, λόγω των πολλών επισκεπτών.

 

 

Για το δίκτυο αποχέτευσης στην Παναγία η παράταξη αναφέρει σε ανακοίνωση της τα εξής:

“Αναφορικά με το Δίκτυο Αποχέτευσης στην Παναγία & Ποταμιά. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το έτος 1999 στο οποίο λειτουργούσαν τρία αντλιοστάσια. 

 

Τα επόμενα έτη λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής προστέθηκε ακομη ένα. Από το πρώτο έτος λειτουργίας του υπήρξε μεγάλη αύξηση των τουριστικών μονάδων, των επισκεπτών στην περιοχή χωρίς να υπάρξει κάποια αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του πλην κάποιων συντηρήσεων.

 

Μετα απο 25 χρόνια λειτουργίας του υπάρχει ένταξη σε χρηματοδοτουμενο προγραμμα: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΕΛ ΠΑΝΑΓΙΑΣ- ΠΟΤΑΜΙΑΣ”, 6,000,000.

 

Όμως ακόμη μια τουλάχιστον θερινή περίοδο θα πορευτούμε με την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Μεταφεροντας την ανησυχία των πολιτών που κατοικούν ή έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή

 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

 

  • Για την δυναμικότητα του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων – Υπαρχει μελέτη που να τεκμηριώνει των πληθυσμό που μπορεί να εξυπηρετήσει;
  • Yπάρχει κάποια πρόβλεψη σας σε περιπτωση υπερβασης του όγκου των λυμάτων;
  • Υπάρχει κάποια απάντηση για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών που διαχέονται στην ατμοσφαιρα σε μια μεγαλη ακτίνα γυρωθεν του βιολογικού;
  • Το σύστημα του βιολογικού ανηκει στην κατηγορία των βιολογικών που μπορει να δεχτεί και την συλλογή ομβρίων;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;”

 

 

Για τον χώρο στάθμευσης στις Μαριές αναφέρει τα εξής:

“Στον ορεινό οικισμό των Μαριών, η γραφικότητα του καταπράσινου τοπίου με τη βυζαντινή εκκλησία των Αρχαγγέλων, την Τεχνητή Λίμνη, και τους καταρράκτες, αλλά και το asterocamping του Υψαρίου με την μοναδική θέα, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. 

 

Όλο το χρόνο βέβαια κυκλοφορούν στο μοναδικό δρόμο του χωριού Ι.Χ. ντόπιων και φορτηγά των εταιρειών ξυλείας και μαρμάρων.

 

Φέτος, περιμένουμε πάλι αυξημένους αριθμούς επισκεπτών στο νησί και επομένως αυξημένη κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων. 

 

Ωστόσο οι ορεινές Μαριές παραμένουν τόπος χωρίς χώρο στάθμευσης κατάλληλο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στάθμευσης ντόπιων και επισκεπτών γεγονός που αποτελεί πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων και αντικίνητρο στην επισκεψιμότητα του χωριού.

 

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί με όρους «κόστους – οφέλους» όπως και γενικά η κυβερνητική πολιτική και η διαμόρφωση ενός χώρου στάθμευσης δεν θα προσφέρει έσοδα στο δήμο, είναι όμως ανάγκη που η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει σε προτεραιότητα γιατί θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων όλο τον χρόνο και την επισκεψιμότητα στο χωριό το καλοκαίρι.

 

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή:

  • 1) Εάν προτίθεται να αξιοποιήσει τον μοναδικό διαθέσιμο χώρο (στην είσοδο του χωριού, αριστερά του δρόμου για το Υψάριο) για την εξασφάλιση στάθμευσης των αυτοκινήτων στο χωριό
  • 2) Εάν και πότε θα προβεί στις απαραίτητες εργασίες (απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ., ισοπέδωση κλπ) για την διαμόρφωση του χώρου (αλάνα) σε χώρο στάθμευσης, ώστε να χρησιμοποιείται από το καλοκαίρι τουλάχιστον.”